2009-05-11

Appeltävlingen

8 stycken startade var av 3 från klubben. Det är inte vanligt att det är publik ute vid spåren, men nu var det 2 st som ville se, Suss som fotade, 2 domare, 2 som bakdömde och 1 st tävlingsledare och så jag och Janne som guidade ut dom tävlande på spåren. Alla tävlande var himla trevliga så det blev en rolig stund ute på markerna. (måste komma ihåg att tacka för markerna).
Helen från oss hade nr 2 och det fanns inte en chans att jag skulle se henne men det gick bra. Nästa vara Emma och Ella och dom var ca 300 -400 meter bort från oss men man kunde se och det räckte för mig och Janne. Jädrans va Ella bara kutade ut på sitt spår men så kallade Emma tillbaka henne och så började dom om så att säga. Då gick hon ju kanon som bara Ella kan. Betyg 8 - 8, inte dumt med tanke på att ena domare tyckte att Ella fick 10:an och Emma 6:a, hahaaaa stackars Emma. Men det är ju så att det är oerfarenheten och nerver som kommer fram.
Jocke var nästa från oss och det gick kanon 2 sträckor men sen så när dom vinklade till sista sträckan så gick luften ur hunden och han letade efter annat. Synd, dom fick 0 på spåret och bröt.
Platsliggningen och budföringen gick bra. Sen kom lydnaden och vi var några som satt inne i stugan och räknade poäng. När Helen gick så blev man lite pirrig och höll tummarna.
Sen så var det dax för våran lilla dam. Det gick väl sådär!!!! Vet att dom kan bättre men man måste komma ihåg att det är nerver med och det blev lite mycket kraftiga dubbelkommandon. Och sen har ju inte Ella riktigt kapitulerat från ledarplatsen så man gör inte allt som matte säger. Så Ella hittade på en egen liten grej och det var vid hoppet, kan ju säga att en snabb uträkning så hade dom klarat sig med 7:an för uppflyttning, si damen är bara för härlig: HOPP sa Emma och Ella hoppade över hindret och fortsatte till bilen som stod på parkeringen. Hahaa, vi blev så chockade inne i stugan så vi bara skrattade högt. Men Emma var cool lugn och gick och hämtade sin hund och satte ner henne för återhopp och swich så var hon över.
Kan ju bara säga att dom tävlade på lördagen och fick ett 1:a pris i 1:an.

Kram tjejerna på E

1 kommentar:

  1. Åh vad du är gullig! Vi ska satsa lite hårdare till nästa gång och då jäklarns ska vi fixa det. Lite uthållighet och koncentration är vad vi behöver.

    SvaraRadera